Корисний гарячий сніданок із залишків новорічних страв

Ольга Дяченко

Простий рецепт для відновлення здоров'я

Рецепт смачних страв з залишків новорічної їжі сподобається усім, хто економно ставиться до бюджету та любить експериментувати на кухні! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже має для вас смачну пораду. 

На свята ми схильні готувати на велику компанію, від чого наступного дня залишається багато їжі, з якою ми не знаємо, що робити. Та оскільки ціни на харчові продукти ростуть з кожним днем, викидати залишки їжі після святкування - недоцільно. Замість цього приготуємо суп із залишків сирної та м'ясної нарізки й овочей з новорічного столу. 

Вам знадобиться:

  • Консервовані овочі (огрічоки, томати, корейська морква) - залишки зі столу. 
  • Копченості (можна кількох сортів) - залишки зі столу.
  • Філе птиці (якщо не доїли, порвіть руками) - 300-350 г.
  • Твердий сир - нарізка зі столу. 
  • Рис - 100-150 г.
  • Картопля - 2-3 штуки. 
  • Цибуля - штука.
  • Зелень - пучок. 
  • Сіль, перець, кмин - до смаку. 
  • Лайм (лимон) - шматочок.
  • Рослинна олія. 

Як готувати: 

Спершу підготовте всі продукти. Вимийте та почистіть картоплю. Поріжте досить дрібними кубиками. Поріжте кубиками чи півкільцями цибулю, на тертці натріть моркву. Копчену нарізку можна порізати поздовжніми тонкими смужками. Сир - так само, а філе м'яса, що залишилося (вже готове) - порвати руками на невеликі шматочки. Солоні огірочки також поріжте маленькими кубиками, як на олів'є.

У киплячу воду киньте картоплю і проваріть до напівготовності (15 хвилин).

Тим часом зробіть засмажку. Для цього на розігріту сковороду налийте олію і як тільки вона нагріється, висипте туди дрібно нарізану цибулину. Обсмажте цибулю до м'якості протягом 5 хвилин. Висипте в сковороду моркву, натерту на тертці. При необхідності додайте на сковороду трохи олії.

Промийте рис у холодній проточній воді. Врахуйте, що чим краще ви промиєте рис, тим прозорішим буде ваш суп. Коли картопля звариться до напівготовності, додайте в каструлю промитий рис та засмажку. Доведіть суп до кипіння і варіть 7-10 хвилин до готовності рису.

Потім додайте до овочів копченості та готове філе м'яса. Проваріть ще кілька хвилин і додайте в бульйон солоні огірки та томати, оливки й корейську моркву (якщо є), поперчіть та посоліть, киньте дрібку кмину для аромату. Всипте подрібнений твердий сир. Проваріть ще 5-10 хвилин.

Також можна додати в суп пару часточок лимона чи лайма. Прикрасьте гарячий суп зеленню та подавайте на стіл!

Порада від Інформатора: якщо у вас є овочева, сирна і м’ясна нарізка, а ще яйця, ти можеш також приготувати ситний і смачний омлет. Що туди тільки не додають! Шматочки запеченої індички, гарніри, слайси сиру, оливки та овочі - вибирайте на свій смак!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

No ad for you