Як обрати філе риби для запікання?

Информатор Украина

Як вибрати ідеальний продукт для смачної страви

Запечена риба - прекрасний гарнір та ситне самостійне блюдо. Вона має приємний смак і аромат, невисоку калорійність, поєднується з різними інгредієнтами. Тому відмінно підходить для дитячого або дієтичного меню. Запікати можна як цілу тушку, так і філе. Розповімо, як вибрати продукт, щоб страва вийшла смачною і корисною.

Відповідна риба для запікання

Для приготування в духовці підходять майже всі різновиди океанічних і річкових мешканців. Однак деякі втрачають свої властивості за такої термічної обробки. Риба з рихлим м'ясом просто розвалюється в духовій шафі перетворюються на кашу. До таких видів відносяться зубатка, навага, путасу, минтай і деякі інші. З них краще зробити юшку або печеню, підсмажити на грилі або пательні.

А ось морський і річковий улов зі щільним філе ідеально підходить для рецептів, які передбачають обробку в духовій шафі. Варто віддавати перевагу видам, які мають більш м'який смак. Таким не потрібно багато приправ. Буде досить солі, перцю і запашних трав. Найзручніше знімати м'ясо з великих і середніх тушок. Явні фаворити є як серед океанічних, так і серед прісноводних видів.

Морські сорти для запікання:

  • горбуша;
  • камбала;
  • кефаль;
  • лосось;
  • окунь;
  • палтус;
  • сайра;
  • скумбрія;
  • ставрида;
  • тріска;
  • тунець;
  • вугор;
  • хек.

Вагома перевага дарів моря - вони готуються швидше. Їх складно зіпсувати, тому з цим впорається навіть початківець кулінар. Щоб запекти рибу в духовці, також беруть дорадо або сибаса. Але все ж їх краще готувати цілком.

Річковий улов для приготування в духовці:

  • короп;
  • лящ;
  • линь;
  • налим;
  • сазан;
  • сом;
  • судак;
  • форель;
  • щука.

 

Щоб блюдо вийшло вдалим, бажано брати найбільш м'ясистих прісноводних мешканців. Але їх необхідно обробляти довше. Причина в більш вираженому рибному запаху і присмаку твані. Також в рибі іноді трапляються дрібні паразити. Щоб поліпшити смак, рибу можна попередньо замаринувати в суміші спецій.

Секрети запікання риби

Найважливіший етап - підготовка філе. Його потрібно акуратно зняти: надрізати тушку по хребту від голови до хвоста і витягти кістки. Щоб процес був легшим, варто брати некостисті сорти. До таких відносяться осетрові, ставридові, лососеві, тріска і форель.

Щоб продукт не пересох, його змочують соусом, сметаною або майонезом, поливають наваристим рибним бульйоном. Слід підливати рідину в міру випаровування. Кращі приправи - найпростіші: сіль, перець, лимон. Якщо посипати шматочки тертим сиром, вийде апетитна хрустка скоринка, перед якою неможливо встояти. Щоб філе точно не розвалилося, його панірують у борошні і злегка обсмажують. Оптимальний час готування - 15-30 хвилин, в залежності від розмірів шматочків, щільності риби і температури.

Щоб напевно купити філе риби,яке підійде для всіх кулінарних шедеврів, буде смачним і корисним, довіряйте надійних постачальників. Компанія Seadora пропонує великий вибір морепродуктів. Привозить їх швидко і завжди свіжими.

Рекламний матеріал

 

 

 

No ad for you