Осінній каприз: рецепт класичної італійської брускети
Як приготувати популярну страву італійської кухні
Багата осінь щедро ділиться з нами своїми плодами. Серед них є ті, з яких ми можемо приготувати незвичайну і смачну закуску — італійську брускету.
Брускета «народилася» в стародавньому Римі. З часом її рецепт «погуляв» по регіонах Італії й обріс інгредієнтами. Наприклад, спочатку це був підсмажений на вогні хліб, потім етруски додали до нього оливкову олію, п'ємонтці додали часник, калабрійці – помідор і так далі.
У брускети існує багато варіантів, але самі італійці обожнюють тосканський, який у наш час вони вважають класичним. Інформатор пропонує вам його спробувати.
Інгредієнти
- Хліб – будь-який, але краще той, який ви спекли самі.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Олія – оливкова чи українська соняшникова ароматна нерафінована.
- Листя зеленого базиліка свіжого, сіль і перець – за смаком.
Приготування
Вимити помідори, обдати їх окропом, очистити від шкурки та нарізати дрібними кубиками.
Вимити, обсушити та дрібно нарізати листя базиліка, змішати їх з помідорами. Перемішати з сіллю і перцем та залишити маринуватися приблизно на годину.
Наразі підсмажити хліб у духовці, на сковороді без масла або (найкращий варіант) на вогні.
Намазати хліб часником та окропити оливковою олією.
Суміш з помідорів викласти на хліб.
Готово. Можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.
P. S. Спробуйте приготувати брускету з тонко нарізаним салом!
Смачного і будьте багаті як осінь!