Які фальсифікати найчастіше доставляють до українських шкіл і магазинів
Продукти, які фальсифікують найчастіше, - жири і масла, риба і продукти з неї, м'ясо і м'ясопродукти
Фальсифікація продуктів харчування в Україні наразі є однією з головних проблем. Зокрема, це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і стала причиною збільшення підробок.
Про це у Facebook повідомила Владислава Магалецька, глава Державної служби з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів, - передає Інформатор .
"Ми постійно вилучаємо фальсифікат по всій країні, зокрема і завдяки активній співпраці з профільними громадськими організаціями та правоохоронними органами. Це тисячі кілограмів продуктів в рік. Тільки за перші три місяці цього року ми вилучили з обігу або не допустили до реалізації 8 600 кілограмів фальсифікованих молокопродуктів, м'яса та м'ясопродуктів, риби", - розповіла Магалецька.
До слова, дуже часто знаходять фальсифікат в школах.Тому потрібно посилювати заходи контролю саме в установах освіти, адже мова йде про здоров'я дітей.
Однак Україна далеко не єдина країна, яка страждає від цього явища. В Європі збиток від фальсифікації експерти оцінюють у 8-12 млрд. євро в рік. Найбільше таких порушень - в Іспанії, Італії, Нідерландах, Греції, Польщі. Продукти, які фальсифікують найчастіше,- жири і масла, риба і продукти з неї, м'ясо і м'ясопродукти тощо.
"Україна повинна модернізувати законодавство, впровадити відповідну термінологію, додаткові норми із простежуваності продукції, встановити адекватні санкції за порушення", - додала Магалецька.
Нагадаємо, в Україні зобов'яжуть вказувати країну походження низки харчових продуктів .
Також Інформатор писав, що в Україні найчастіше підробляють молоко і молочні продукти .
Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .