Менше хліба, більше м'яса і можна використовувати спеції: як в Україні змінюється шкільне харчування
У школах дозволили використовувати спеції
У школах дозволили використовувати спеції
Уряд України прийняв нові норми шкільного харчування. Зокрема, дозволили використовувати спеції - куркуму і ароматні трави.
Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Євген Клопотенко, - передає Інформатор .
"Діти не заслуговують на сіру і прісну їжу. Тому, коли Олена Зеленська ініціювала реформу шкільного харчування і створила робочу групу, до якої ми з командою Культура їжі I Cult Food прийняли рішення увійти, спеції - це перше, що я зазначив. Дуже круто, що до цього моменту прислухалися ", - розповів Клопотенко.
Інші зміни в дитячому харчуванні:
- зменшили кількість солі і цукру. Їхню кількість знижуватимуть поступово, щоб діти встигли адаптуватися;
- збільшили кількість фруктів і м'яса;
- зменшили кількість хліба.
"На основі нових норм, створених Міністерством охорони здоров'я, ми розробимо 4-тижневе меню для шкіл. Це готові комбінації блюд на кожен день, які потім зможе використовувати кожна школа, і адаптувати їх до вимоги щодо цукру, солі і калорійності. Системі треба десь 5 років, щоб збалансуватися і прийти до ідеальної форми", - додав Клопотенко.
Нагадаємо, в Україні дозволили організовувати кейтеринг в навчальних закладах. Зі шкільних їдалень повинні зникнути газовані напої та напівфабрикати.
Також Інформатор писав, що в Україні з'явиться сайт з реформування системи шкільного харчування.Він буде містити всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.