Корейські вчені створили установку для опріснення морської води на основі мембрани з нановолокон

Читать на русском

Вченим вдалося видалити 99,9% солі з води протягом одного місяця

Читать на русском
Корейські вчені створили установку для опріснення морської води на основі мембрани з нановолокон

Вченим вдалося видалити 99,9% солі з води протягом одного місяця

Корейські вчені створили метод опріснення води, який може зробити морську воду придатною для пиття за кілька хвилин. Для цього вони використовували процес мембранної дистиляції.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Engadget .

Завдяки методу мембранної дистиляції вченим вдалося прибрати з води 99,9% солі протягом одного місяця. Однак головною проблемою при розробці цього методу стало те, що подібні фільтри перестають фільтрувати воду після намокання мембрани, тому потрібно було створити матеріал, який буде максимально стійкий до вологи. І при цьому він повинен зберегти можливість фільтрувати воду. За результатом мембрану зробили з полімерних нановолокон, які виготовлені методом электроспиннингу, коли нитки волокна мембрани формуються в електростатичному полі.

Вчені використовували суміш полімерів полівініліденфториду і гексафторпропілену в якості основи і силікатний аерогель, змішаний з полімером низької концентрації в якості оболонки, для отримання композитної мембрани з супергідрофобною поверхнею. У разі комерціалізації це рішення могло б допомогти полегшити кризу питної води, що посилюється зміною клімату, адже такий метод менш енерговитратний. Більшість сучасних станцій опріснення води споживають велику кількість енергії для своєї роботи. До того ж, внаслідок роботи станцій опріснення в залишку залишається розсіл, який потім виливають назад до моря та океану. За даними ООН, понад 3 мільярди людей у всьому світі страждають від нестачі води. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписати на канал у Viber можна тут

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.